Visie Cécile op Contract Management

“Contract Management als verbindende factor”

Regelmatig kom ik bij Bedrijven die denken dat alles goed geregeld is als er een contract is, maar in de praktijk ligt dat vaak anders. Na verloop van tijd blijken de kosten hoger te zijn dan van te voren beraamt of zijn de verwachtingen van het contract niet uitgekomen.

Contract Management is meer dan alleen een contract managen. Dit Maakt nog niet dat je het Contract Management proces onder controle hebt. Juist door de samenwerking te zoeken met je stakeholders, krachten te bundelen en informatie te delen ontstaat er door deze chemie bewustzijn en transparantie . En transparantie creëert overzicht. Hierdoor krijg je als organisatie grip op de contracten.

mijn 25 jaar aan ervaring heb ik een stappenplan ontwikkeld om hier structuur in aan te brengen en daadwerkelijk de kosten te beheersen.

Mijn sterke punt is dat ik snel inzichtelijk heb hoe de processen lopen, waar de probleemgebieden zitten en hoe deze verbeterd kunnen worden. Creëren van overzicht. Bij verschillende projecten heb ik op dit gebied al positieve bijdragen aan geleverd.

Een groot gedeelte van mijn kennis en ervaring heb ik als Contract Manager en als Procurement Manager opgedaan tijdens mijn periode bij Telfort/BT Telecom. Hier heb ik de functie als Contract Management opgezet en een belangrijke plaats gegeven binnen de organisatie. Mijn kennis ligt op de gebieden van ICT, Infrastructuur, HRM en Facilitair.

Met deze kennis en ervaring ben ik voor mezelf begonnen en heb o.a. opdrachten gedaan voor Nationale Nederlanden, TMG (De Telegraaf Media Groep), KPN, SBO-ICM (BZK) en diverse Universiteiten op het gebied van Contractmanagement. Het inrichten van en opzet van Contract Management. Mijn opgebouwde kennis heb ik middels een casus  “Invloed van Contract Management op de Bedrijfsprocessen” verder uitgewerkt. Daarnaast heb ik een stappenplan en een Procurement model ontwikkeld.